ЗА НАС

Запознай се

ASK Equity е бутикова компания за услуги в сферата на корпоративни финанси и инвестиционна дейност със седалище в гр.София, България.

Компанията е основана от опитен професионалист с богат опит с корпоративни финанси в САЩ и ЦИЕ.

Ние предлагаме широка гама от услуги, насочени към изграждане на стратегически връзки между избрани предприемачи от тези региони.

Ние консултираме клиентите си във връзка с най-важните им транзакции, а също така подкрепяме изключителни предприемачи с начални инвестиции.

Досегашния ни опит включва работа с широк спектър от клиенти от САЩ и ЦИЕ - от млади основатели на start-up компании до Fortune 500 компании.

Предишните ни мандати покриват сфери като информационни технологии, комуникации, промишленост, здравеопазване, ритейл, услуги, бързооборотни стоки и други.

Нашите услуги включват консултации по сливания и придобивания, привличане на външен капитал, корпоративни финансови услуги и борд консултации.

Ние се гордеем с това, че можем бързо и ефективно да навлезем в различни индустрии и да поемем отговорност по неотложни за клиентите ни задачи.

Оперативната дълбочина, на която влизаме силно ни отличава на пазара и ни помага да изграждаме близки и трайни взаимоотношения с нашите клиенти.

Нашият практически подход катализира положителни оперативни промени и генерира значителна добавена стойност за нашите клиенти.

Нашият обширен географски и индустриален опит ни помога да изграждаме трайни връзки с глобални финансови и стратегически инвеститори.

Нашата глобална мрежа от контакти ни позволява да създаваме връзки и да генерираме добавена стойност особено между компании от САЩ и ЦИЕ.

Ние особено се радваме да подкрепяме семейни фирми, които искат да направят скок в еволюцията си, като си партнират с водещи международни играчи.

ASK Equity е целево създадена като бутикова компания, за да можем да предоставяме обективни съвети на нашите клиенти.

Като независима компания с фокусирана гама от услуги, при нас липсват характерните за по-големите играчи на пазара конфликти на интереси.

Ние се гордеем с това, че общуваме директно и открито с нашите клиенти във връзка с основните рискове и възможности, пред които те са изправени.

СДЕЛКИ

Нашите мандати

  • ВСИЧКО
  • ИТ / КОМУНИКАЦИИ
  • ПРОМИШЛЕНОСТ
  • ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ
  • РИТЕЙЛ
  • УСЛУГИ
  • БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ
  • ДРУГИ

ЕКИП

КОИ СМЕ НИЕ

АНГЕЛ КЕЛЧЕВ

Партньор

Повече от 11 години опит в областта на сливания и придобивания както в САЩ (Lehman Brothers и Union Square Advisors), така и в България (Entrea Capital, Ernst & Young и Endeavor Bulgaria).

Предишен опит при консултиране на американски компании в следните сфери: софтуерни продукти, интернет, потребителска електроника, полупроводници и домашно забавление (консултиране на купувача, консултиране на продавача, защита от поглъщане, привличане на частен капитал и т.н.).

Предишен опит при консултиране на български компании в следните сфери: телекомуникации, софтуер, специализирано производство и лека промишленост, здравеопазване бързооборотни стоки, търговия на дребно, хранителен сектор и земеделие (консултиране на купувача, консултиране на продавача, защита от поглъщане, привличане на дялов и дългов капитал, борд консултации и т.н.).

Harvard University: Магистърска степен по Публична администрация (2011).

Stanford University: Бакалавърска степен по Икономика (2006).

Harvard Business School: SVMP (2005).

London School of Economics: два курса по корпоративни финанси (2005).

Bellevue College: Асоциирана степен по Бизнес администрация с почести (2004).

Владеене на английски и български (майчин) език.

Kokkalis Fellow и Presidential Fellow в Harvard John F. Kennedy School of Government (2008, 2009).

Похвални писма от двама посланици на САЩ в България (2007, 2008).

Jack Kent Cooke Foundation Scholar (2004, 2008).

Най-младият член в историята на San Francisco Rotary (2007).

Rotaract Presidential Citation for Service Above Self (2006).

Избран за „Студент на годината”и за единственият студент говорител на церемонията по завършване в Bellevue College (2004).

ВАСИЛ РАБУХЧИЕВ

Директор

5+ години опит в сферата на капиталовите пазари, заемайки позиции в глобални (Bank of America Merrill Lynch, Citibank) и специализирани (ICBC Standard) инвестиционни банки, както и фондове (Rothesay Life) – предимно базирани в Лондон. Позиции, както от към страната на инвеститора (купувача), така и посредника (банка) при сделки за финансиране на офис сгради, както и при търговията с корпоративни ценни книжа. Специализация в оценката на стойността на всички видове инструменти с фиксирана доходност.

2+ години опит в сферата на корпоративните финанси и бизнес развитието в големи международни компании (Siemens, IBM). Цялостна отговорност по финансовия контрол на бизнес отдел (с бюджет от £30млн), който извършва инсталацията на големи проекти в областта на възобновяемата енергия (Siemens). Предишен опит в отдела за бизнес развитие към дивизията за високоскоростни пътнически влакове на Siemens в Пекин, Китай.

University of Warwick, Warwick Business School: Магистърска степен по Финанси (2016).

University of Warwick, Warwick Business School: Бакалавърска степен по Международен Мениджмънт (2012).

McGill University: Бакалавърска степен по Международен Мениджмънт (част от основната програма в Warwick, 2010).

Сертифициран счетоводител (CIMA, 2015).

Владеене на английски, български (майчин) и немски език.

Двукратен носител на стипендия на името на Проф. Марин Дринов.

Активна роля в неправителствена организация (Millennium Club), чиято цел е да свързва млади българи в чужбина и да ги ангажира в полезни социално-културни дейности.

Запален скиор, тенис играч и плувец.

ИСКАТЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИТЕ КЪМ НАС? ИЗПРАТЕТЕ НИ ВАШЕТО CV.

submit

УСЛУГИ

КАКВО ПРАВИМ

Сливания и придобивания

Консултиране на продавача

Консултиране на купувача

Изкупувания със заемен капитал

Реорганизации и преструктурирания

Привличане на външен капитал

Дялово финансиране

Дългово финансиране

Мецанин финансиране

Обезпечено финансиране

Корпоративни финансови услуги

Оценка на готовността за продажба

Стратегическо позициониране

Оценка и независимо мнение

Партньорства и JVs

Борд консултации

Бизнес развитие

Мотивиране на ключови кадри

Анализ на корпоративни метрики

Връзки с инвеститори

ИНВЕСТИЦИИ

КОЙ ПОДКРЕПЯМЕ

Ние често се натъкваме на изключителни предприемачи, които искат да привлекат опитни хора, които да им помогнат да развият своите компании.

Ние преуспяваме в оперативни среди, които ни позволяват да прилагаме на практика обширните ни опит и знания, натрупани чрез работата в различни индустрии и пазари.

В тази връзка, ASK Equity прави малки инвестиции в избрани компании и поема активна роля по отношение на редица ключови области, които катализират техния растеж и развитие.

Консултации по сливания и придобивания

Привличане на външен капитал

Изграждане на връзки с банки

Водеща роля при продажба на компанията

Навлизане и експанзия на нови пазари

Корпоративни партньорства и съвместни предприятия

Подкрепа при преговори и дю дилиджънс

Подкрепа при работата с ключови клиенти и доставчици

Финансово планиране и анализ

Анализ на нови пазари

Анализ на конкуренцията

Финансова оценка и независимо мнение

Привличане и мотивация на ключови кадри

Изграждане на вътрешен капацитет и инфраструктура

Планиране и имплементация на оперативна стратегия

Работа с широка мрежа от контакти

СОЦИЛНА ОТГОВОРНОСТ

На кой помагаме

ASK Equity е в близко сътрудничество със Сдружение за образование и предприемачество „Пътеки“, организация с нестопанска цел, фокусирана върху обучение по английски език. Сдружението е създадено през 2009 година по програма на USAID със съдействието на професори от Harvard John F. Kennedy School of Government. Ние твърдо вярваме в социалната отговорност и нашата дългогодишна работа като част от различни глобални общественополезни инициативи и партньорства с множество благотворителни организации свидетелстват за това.

КОНТАКТИ

Свържи се

Офис контакт:
info@askequity.com

Партньор:
Ангел Келчев
M: +359 896 705 905
angel@askequity.com


ASK EQUITY © 2017